Hollandse 100 levert ruim 300.000 euro op

De vierde editie van het sportevenement de Hollandse 100 heeft een bedrag van 309.438 euro opgeleverd. Dat maakte het Lymph & Co fonds bekend via Instagram.

De Hollandse 100 bestaat uit 10 kilometer schaatsen en twee fietsrondes van 45 kilometer rond Heerenveen voor de Stichting Lymph&Co die prins Bernhard oprichtte nadat hij genas van lymfeklierkanker. Vanwege het stormachtige winterweer besloot de organisatie kort na de start van het wielrennen een deel van het parcours te schrappen. Het schaatsgedeelte vond plaats in Thialf.

Naast prins Bernhard deden ook onder meer prinses Margriet, prins Pieter-Christiaan en prins Maurits mee aan het sporten. Voor Maurits bleef het bij schaatsen. Hij liet de fiets staan nadat hij eerder tijdens het schaatsen keihard onderuit was gegaan.

De voorlopige opbrengst van 309.438 euro haalt het niet bij het bedrag dat vorig jaar werd opgehaald. Toen stond de teller na afloop van het evenement op 372.000 euro. Dat bedrag zou uiteindelijk nog oplopen tot boven de vier ton.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen