Alexia Headshot Zomer 2020

Hoera! Alexia viert 16e verjaardag

Hiep hiep hoera! De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima mag zaterdag namelijk zestien kaarsjes uitblazen. Alexia Juliana Marcela Laurentien, zoals de prinses voluit heet, werd op 26 juni 2005 geboren in Den Haag. Ze is na haar zus Amalia (17) de tweede in de lijn van Nederlandse troonopvolging. Na haar werd hun jongste zusje Ariane (14) geboren.

De prinses is vast blij dat de coronamaatregelen op haar verjaardag flink versoepelen. Op Koningsdag vertelde Alexia af en toe best moeite te hebben met de strenge maatregelen. “Je kan niet met mensen afspreken en de kleine dingen doen waar je in het normale leven zonder corona niet echt vaak aan dacht. In quarantaine dacht ik wel echt: ik zou naar de stad willen, of naar de winkel of naar het terras. In het normale leven zonder corona heb je niet door hoe leuk dat eigenlijk is.”

Prinses Alexia woont met haar ouders en zusjes in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, waar ze haar verjaardag waarschijnlijk ook grotendeels zal doorbrengen. De prinses gaat net als haar zussen naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, waar Amalia deze maand cum-laude slaagde voor haar eindexamen VWO. In haar vrije tijd houdt Alexia van hockey, gitaar spelen en zingen.

LEES OOK:

Queen gaat op reis met dochter en kleinzoon

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.