Naamloos

Hoera! Alexia is vandaag jarig

De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is vandaag vijftien jaar geworden. Ter gelegenheid van de verjaardag is een nieuwe foto van Alexia vrijgegeven. Die is afgelopen Koningsdag voorafgaand aan de nationale toost door fotograaf Patrick van Katwijk gemaakt in de tuin van paleis Huis ten Bosch.

Op die dag ging de prinses in gesprek met YouTube-ster Enzo Knol. Die praatte via een videoverbinding in eerste instantie alleen met koningin Máxima, maar Alexia nam de conversatie al gauw over en vertelde onder meer dat ze haar vader en moeder “best wel heel goede ouders” vond.

Begin deze maand kwam de prinses in het nieuws toen er TikTok filmpjes van haar verschenen waarin ze playbackte en danste met vriendinnen. Het grove en seksistische woordgebruik in de gekozen liedjes deed hier en daar stof opwaaien en haalde ook de internationale media. Daarnaast ontstond er discussie over de wijze waarop de opnamen in de openbaarheid waren gekomen. Door de prinses zelf, of via derden? Dat werd verder niet duidelijk.

Net als haar zussen Amalia en Ariane gaat Alexia naar het Sorghvliet gymnasium in Den Haag. De prinses staat erom bekend dat ze graag actief is op sociale media. De speelruimte die haar iets oudere nichtje Eloise (18) heeft, krijgt Alexia naar niet. Anders dan de oudste dochter van prins Constantijn, maakt Alexia ook deel uit van het Koninklijk Huis en is zij na Amalia de troonopvolgster.

Lees ook:

Hoe vergaat het de coronahulpdiensten? Prins Edward ging op bezoek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: RVD, Erwin Olaf.