Queen Maxima Visits Uwv

Hoe gaat Máxima’s 50ste verjaardag eruitzien?

Onze koningin is in mei jarig en dat wordt een mijlpaal van een verjaardag. Onder de huidige omstandigheden, maar wél met een vaccinatieschema in zicht, is het momenteel nog maar de vraag hoe groots Máxima haar 50ste zal kunnen vieren.

Op 17 mei is het zover. Dan mag Máxima, hoe dan ook, 50 kaarsjes uitblazen. 10 jaar geleden, toen ze 40 werd, pakte ons land goed uit. Toen was er onder meer een avondvullend programma in het Koninklijk Concertgebouw. Allerlei gasten, waaronder veel uit Argentinië, kwamen hierheen. En er werd tot diep in de nacht gefeest. En ook voor Willem-Alexanders 50ste – nu 4 jaar geleden – werd een knalfeest georganiseerd.

Dit jaar is het de vraag hoe deze mooie verjaardag gevierd kan worden. De uitrol van het vaccinatieprogramma speelt een rol. En ook met de mogelijke versoepeling, onder meer aan de hand van dat programma, kan het nog vele kanten op. Er kan natuurlijk een hoop gebeuren in 4,5 maand tijd.

Punt is wel dat nu alvast goed gekeken wordt naar het agendabeheer bij De Oranjes. Op de 17de van mei kan Máxima vrij ‘nemen’, maar heel veel meer dagen zijn niet mogelijk. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er ook landelijk een feestmoment komt, tenzij dat wederom digitaal gehouden wordt.

Het blijft dus spannend hoe een en ander verloopt. Dat geldt natuurlijk voor veel meer mensen die een bijzondere verjaardag, jubileum of trouwpartij in 2021 willen vieren. Leuk detail is nog wel dat ook andere vorsten een mooie verjaardag vieren dit jaar. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Zweedse koning Carl Gustaf, hij wordt 75 in april. En natuurlijk prins Philip, de echtgenoot van queen Elizabeth. Hij hoopt in juni 100 (!) te worden. Iets dat hij zelf helemaal niet groot(s) wil vieren, trouwens.

In 2020 deelde Máxima op haar verjaardag het recept van haar lievelingskoekjes: alfajores.

LEES OOK:

Wel of geen vaccinatie voor queen Elizabeth?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis