Het RIVM praat koningspaar bij over aanpak coronapandemie

Vrijdagochtend hebben Willem-Alexander en koningin Máxima alles te horen gekregen over de landelijke aanpak van de coronacrisis. Het paar bracht een bezoek aan het RIVM in Bilthoven waar ze directeur Jaap van Dissel spraken over de maatregelen tegen verdere verspreiding van het virus.

Maatregelen

In het gesprek werd besproken hoe kwetsbare groepen beschermd kunnen worden en wat daarbij de rol van het RIVM zou zijn. Ook werd verteld hoe het Outbreak Management Team te werk gaat. Dit team bestaat uit een aantal deskundigen die advies geven aan de regering en zorgprofessionals.

Werkbezoeken

Hoewel Willem-Alexander en Máxima hun agenda’s leeg hebben moeten maken tijdens deze coronaperiode, betekent het niet dat ze stilzitten. Beiden leggen werkbezoeken af in het teken van de gezondheidscrisis. De koning ging bijvoorbeeld vorige week dinsdag langs bij de GGD in Tilburg en vrijdag bij een ziekenhuis in Zwolle.

Samen op bezoek

Máxima ging vrijdag op bezoek bij een bloemenkwekerij in Honselersdijk. Ook de bloemensector wordt hard geraakt door de crisis. Het bezoek aan het RIVM was het eerste dat de koning en koningin samen aflegden in het kader van corona.

Lees ook:

Koningsdag is dit jaar dan wel afgelast vanwege het coronavirus, maar de NOS laat de verjaardag van de koning niet ongemerkt voorbijgaan. Op 27 april wordt er in anderhalf uur tijd aandacht besteed aan de hoogtepunten van alle zes de Koningsdagen.

Koningsdag 2020 via de buis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen