Koninklijke Familie In Gesprek Met Nederlanders (pool)

Het NOS Oranje-jaaroverzicht: Dit wordt de rode draad

Zaterdagavond wordt het NOS Oranje-jaaroverzicht uitgezonden op NPO2. De maker heeft laten weten dat het dit jaar niet zo moeilijk was om de draad te vinden voor de activiteiten van de koninklijke familie. Het thema stond zowel voor de Oranjes zelf als voor de uitzending eigenlijk in april al vast: de coronapandemie en alles wat daarmee te maken heeft.

Wat je kunt verwachten? Het ene coronabezoek na het andere komt voorbij. Van ziekenhuis naar teststraat, van videovergadering naar theatervoorstelling met dertig man én anderhalve meter afstand. Maar al die betrokkenheid en medeleven, kwam in oktober in een ander daglicht te staan door de vakantietrip naar Griekenland. In het programma becommentarieert Kysia Hekster deze “kras op het koninklijk blazoen”.

Zoals altijd ligt de focus in het programma van Etienne Glebbeek op het koningspaar. Maar door de alternatieve ’thuiseditie’ van Koningsdag komen de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane ook nadrukkelijker in beeld en vanwege de rol van sociale media krijgt zelfs gravin Eloise, de veelbesproken dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, aandacht.

LEES OOK:

Deze handige vaardigheid heeft koningin Silvia geleerd tijdens de pandemie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.