Herdenking op Amerikaans ereveld: de koning is erbij

Vanmiddag legt Willem-Alexander een krans op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. Hier rusten 8301 in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Amerikaanse militairen. De herdenking vindt dit jaar in besloten kring plaats vanwege de coronacrisis. De ceremonie zal vanaf 14.45 op NPO 1 door de NOS worden uitgezonden.

Aankomende maandag is het in Amerika Memorial Day, de dag waarop Amerikanen alle omgekomen militairen herdenken. Al jaren is het de gewoonte dat de herdenking in Margraten op de zondag daarvoor plaatsvindt. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en stond er een grootse aanpak op de planning. Dat gaat door de coronacrisis helaas niet door. Het ereveld is vandaag gesloten voor publiek en mensen zijn opgeroepen om ook geen bloemen te brengen.

Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur, zal een toespraak geven, net als de Limburgse gouverneer Theo Bovens. Ook minister Ank Bijleveld van Defensie is in Margraten. De NOS zendt zondagavond om 19.10 uur op NPO 2 een terugblik op de bijeenkomst uit.

Lees ook:

Op het digitale platform Namens Nederland bundelen verschillende jongerenorganisaties hun krachten om iets te kunnen doen met de oproep van premier Mark Rutte.

Laurentien wil mening jongeren over 1,5 meter samenleving

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen