56c441c8af5c0845c959a05720215980

Goed nieuws! Koningsspelen gaan door

Dit jaar gaan de Koningsspelen op 23 april in aangepaste vorm door. Dat meldt de organisatie. Vanaf woensdag kunnen alle basisscholen zich inschrijven voor de negende editie van de feestdag die in 2013 voor het eerst werd georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Hoe de spelen precies gaan plaatsvinden, kleinschalig op school of thuis, hangt af van de situatie met betrekking tot het coronavirus op 23 april, zegt initiatiefnemer Richard Krajicek. “Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen – in deze onzekere tijden – een sportieve en positieve dag te bezorgen. Het is belangrijk om kinderen mee te geven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen niet alleen leuk is, maar ook belangrijk.”

Wat helaas niet door kan gaan is het traditionele Koningsontbijt. Vanwege de onzekere situatie en het feit dat er onvoldoende zicht is op de mogelijkheden en maatregelen op 23 april. “Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk”, aldus de organisatie.

LEES OOK:

Babynieuws! Prinses Eugenie bevallen van zoontje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen