Gewoon een krans op de Dam op 4 mei

De koning en koningin leggen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei een krans bij het nationale monument op de Dam in Amsterdam. Ook dit jaar zal geen uitzondering zijn, zelfs met de coronacrisis. Na twee minuten stilte en het volkslied zal Willem-Alexander een toespraak gaan houden.

Het eerste gedeelte van de dodenherdenking gaat dus door als gepland. De rest van de avond zal er wel anders uitzien dan normaal. De herdenkingsbijeenkomst zal op 4 mei om 19.00 uur beginnen in een lege Nieuwe Kerk in Amsterdam. De schrijver Arnon Grunberg zal hier een voordracht houden. Om 19.50 schakelen de publieke zenders naar de Dam, waar de herdenking zonder publiek zal plaatsvinden.

De koning zal de toespraak samen met Máxima houden. Jeroen Overbeek zal de presentatie verder doen. Na het leggen van de krans zal op NPO 2 Annechien Steenhuizen vanaf een plek in Rotterdam een korte indruk geven van het verloop van de dodenherdenking daar.

Lees ook:

Het Koninklijk Concertgebouworkest roept op tot het gezamenlijk zingen en spelen van het Wilhelmus op Koningsdag. Op deze manier wil het orkest de nationale feestdag beginnen met ‘‘een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode.’’

Koningsdag 2020 via de buis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen