Image 1 2

Gemeente Eindhoven doet oproep voor Koningsdag

Dit jaar zal de koninklijke familie Eindhoven bezoeken op Koningsdag. De gemeente heeft echter heel Nederland opgeroepen om niet naar de stad te reizen. Willem Alexander viert zijn 54e verjaardag op 27 april weliswaar in Eindhoven, maar dan zonder publiek in verband met corona.

De gemeente laat weten dat iedereen thuis vanaf de bank kan kijken naar het bezoek van het koningspaar. Via Twitter schrijven ze: “Anders dan anders, maar wel live, interactief en veelzijdig. Ontdek wat Eindhoven te bieden heeft en vier het feest met ons mee!” Het koninklijk paar bezoekt Eindhoven dan van 11.00 tot 13.00 uur, live te volgen via NOS en via www.koningsdageindhoven.nl

Het online programma geeft veel ruimte om de festiviteiten thuis te beleven, aldus de gemeente. “Eindhoven is de stad van Technologie, Design en Kennis. Vanuit die expertise zorgt Eindhoven voor een uniek programma voor een breed publiek dat past binnen de geldende maatregelen op dat moment. Een perfecte match dus!”

Eind maart wordt het programma gepresenteerd. Vorig jaar ging de viering in Maastricht in verband met corona niet door. In plaats daarvan vierde de koning samen met koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn 53e verjaardag thuis op Paleis Huis ten Bosch. Maastricht zag vervolgens af van de mogelijkheid om Koningsdag 2021 te organiseren. De stad wacht liever een moment af waarop iedereen het feest op straat weer kan meevieren.

LEES OOK:

Hilarisch: Prins Harry en zijn vriend James Corden toeren door Los Angeles

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen