Geen Bilderberg-conferentie voor Willem-Alexander

De Bilderberg-conferentie is bijna een traditie te noemen. Wereldleiders en royals komen jaarlijks samen en bespreken achter gesloten deuren van alles en nog wat. Dit jaar gaat het evenement echter niet door.

Hij wordt al sinds 1954 gehouden. Was destijds mede een initiatief van prins Bernhard. En is sindsdien nog maar 1 keer afgelast. Tot nu. Want dit jaar wordt de Bilderberg-conferentie uitgesteld. Het is niet heel aannemelijk dat deze nog in 2020 kan worden ingehaald, dus daar wordt niet vanuit gegaan.

Uiteraard heeft het alles te maken met corona. En die andere keer dat het niet doorging – in 1976 – was vanwege de Lockheed-affaire waarin Bernhard de hoofdrol speelde. Tot voor kort was Beatrix een vaste genodigde, net als bijvoorbeeld premier Rutte, maar Willem-Alexander nam het stokje van haar over. Het evenement brengt zakenmensen, royals, leiders en politici uit Europa en Amerika bijeen. Het grote sleutelwoord is discretie. Oftewel: in principe wordt alles dat besproken wordt niet naar buiten gebracht.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen