Beatrix Hoed 2

Foto’s: Beatrix brengt bezoekje aan Den Haag

Prinses Beatrix was maandagmiddag op het Lange Voorhout, in de hofstad. Daar staan beelden tentoongesteld, die verschillende kunstenaars hebben gemaakt. Zo werd het een erg collegiaal bezoekje, want Beatrix doet al decennialang aan beeldhouwen.

Aan de mooie Haagse laan mag een aantal kunstenaars hun werk wederom tonen. Dat trok Beatrix’ interesse. Ze vertelde zelfs dat ze er al eens langsgereden was en het ‘heel mooi’ vond. Beatrix werd gisteren rondgeleid door André van Lier, die haar ‘een deskundige’ noemde op het vlak van beeldende kunst.

Over die uitspraak stelde ze zich bescheiden op, maar collega-beeldhouwer Marijke Gemessy viel Van Lier bij: “Ze is een beroeps. Ze is professioneel. Het is geen amateur.” Gemessy liet Beatrix haar gekooide neushoorns van brons zien. De twee vrouwen kennen elkaar ook nog eens goed. Ze hadden ooit dezelfde lerares – Katinka van Rood. En toen Gemessy eens een expositie inrichtte over het werk van Van Rood, mocht ze ook een kunstwerk gemaakt door Beatrix lenen, wat erg uitzonderlijk is.

“Ze is bescheiden. Ze loopt niet met haar werk te koop”, aldus Marijke. Waarop Beatrix ook lovend over Gemessy sprak: “Ze is heel collegiaal, helpt anderen waar ze kan.” Mooie woorden over en weer dus, hieronder een aantal foto’s van Beatrix’ bezoek aan de kunstwerken en kunstenaars.

Beatrix 1
Beatrix 2
Beatrix Opent Tentoonstelling ‘voorhout Monumentaal’ (rotapool)
Beatrix Opent Tentoonstelling ‘voorhout Monumentaal’ (rotapool)

LEES OOK:

Smullen van koninklijke confituren bij Het Loo

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @koninklijkhuis, ANP