Een telefoontje van Máxima: leuke verrassing voor ouderen in woonzorglocatie

Onze koningin heeft afgelopen maandag de telefoon weer opgepakt om mensen een hart onder de riem te steken. Via FaceTime kletste ze met bewoners en medewerkers van een woonzorglocatie in Lutjebroek.

Sinds het sluiten van de woonzorglocatie voor bezoekers is contact met familieleden een stuk lastiger. Máxima wilde graag weten hoe het gaat met de bewoners en praatte met hen over de impact van het coronavirus. Gelukkig zijn er in dit digitale tijdperk genoeg mogelijkheden om contact te houden. “Ik heb nu regelmatig contact met mijn familie via de tablet en dat is fantastisch. Ik wist niet dat het bestond, maar ik zou het niet meer willen missen”, vertelde een van de bewoners aan Máxima. Verder sprak de koningin haar bewondering uit voor alle zorgprofessionals in de verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland.

Zowel koning Willem-Alexander als koningin Máxima lieten de afgelopen dagen meerdere keren van zich horen via de telefoon of via FaceTime. Ze brachten daarnaast meerdere bezoeken om hun steun te betuigen tijdens de coronacrisis.

Lees ook:

Willem-Alexander en Máxima maken zich hard voor stichtingen, ziekenhuizen, ondernemers, ouderen en vele anderen. Zo bezocht de koningin onlangs een gedupeerde sierplantenkweker in Zuid-Holland. En pleegde de koning een telefoontje aan een Duits bedrijf dat beademingsapparatuur maakt. Mogelijk om een levering voor elkaar te krijgen.

Koning zegt ‘dankjewel’ voor alle mooie initiatieven

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen