Koningsdag In Amersfoort (pool)

Een dag vol royal verjaardagen: hoera voor Pieter-Christiaan!

Op de foto bij dit artikel proost de prins alvast op een nieuw levensjaar (onzin natuurlijk, het gaat om een Koningsdagkiekje), maar ook zijn vader, Pieter van Vollenhoven, is deze dag niet vergeten en slingert via Twitter een felicitatie de wereld in.

De prins blaast vandaag alweer 49 kaarsjes uit. Dat betekent… volgend jaar dus zijn 50ste verjaardag. Pieter-Christiaan is de 3de zoon van Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet. Boven hem broers Maurits (52) en Bernhard jr. (51) en onder hem Floris (45). Op zijn eigen social media-accounts spotten we nog geen verwijzingen naar zijn verjaardag. Maar vader Pieter van Vollenhoven deelt – en waar anders dan via Twitter, Pieter is een grootverbruiker – alvast een leuke felicitatie.

Vol humor zet de ene Pieter de ander in het zonnetje. ‘Ze zijn te oud om zoiets te onthouden’, verwijzend naar zichzelf en Margriet. Grappig is verder dat zelfs vader Pieter een fotootje van internet van zijn zoon deelt in de Tweet. Geen throwback uit een familiealbum dus, of eentje van Pieter-Christiaans Instagram. Nee, gewoon een plaatje van een NPO-interview! Onder de Tweet verschijnen hartelijke felicitaties van andere Twitter-gebruikers. Ook Pieter-Christiaan heeft het bericht van zijn vader geliket.

LEES OOK:

Zó noemen de prinsessen oma Beatrix liefkozend

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Twitter @PietervVol