Dood zus Máxima groot nieuws in Argentinië

De dood van de zus van koningin Máxima, Inés Zorrguieta, is in de Argentijnse media als een bom ingeslagen. De familie Zorreguieta is door het huwelijk van Máxima met Willem-Alexander al snel prominent nieuws in het Zuid-Amerikaanse land, maar de "tragische zelfmoord" van de sympathieke en artistieke dertiger Inés trekt buitengewoon veel aandacht.

De media berichtten uitgebreid over haar leven en depressies. De krant Clarín betitelt Inés als de zwakke plek van haar dertien jaar oudere zus Máxima. De media zijn niet erg verbaasd dat de vaak depressieve Inés zich van het leven heeft beroofd in haar appartement in de wijk Almagro in het centrum Buenos Aires. Naaste familieleden van Inés zijn daar volgens internetmedia snel gearriveerd en de media vragen zich af of de Nederlandse koningin al onderweg is.

Inés wordt als beschermelinge van Máxima omschreven en als iemand over wie de Nederlandse koningin zich grote zorgen maakte. Zozeer zelfs, dat vergeefs is geprobeerd haar in Nederland onder haar hoede te nemen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen