Koningspaar Op Staatsbezoek Naar Duitsland, Dag 1

Donderdag: samenvatting staatsbezoek op tv

De NOS zendt overmorgen een uitgebreide samenvatting uit van het staatsbezoek aan Duitsland. Handig, als je wel even wilt zien wat er zoal bezocht, gedaan en besproken is, maar weinig tijd hebt om het steeds live te volgen.

In maart 2020 werd Indonesië nog nét bezocht, kort erna ging de wereld nagenoeg op slot. Tijdens de 1,5 jaar die de coronacrisis al in beslag nam, was er van staatsbezoeken natuurlijk geen sprake. Dat is nu veranderd. Er is veel meer mogelijk en ook grenzen worden weer overgestoken.

Gisteren, maandag, kwam ons koningspaar in Duitsland aan. Voor het afrondende deel van een serie bezoeken. Het huidige bezoek stond voor vorig jaar gepland, maar is dus doorgeschoven. Je las wat er zoal plaatsvond op de eerste dag. En we vertelden je welke jurk Máxima droeg. Ook vandaag, dinsdag en morgen, woensdag vinden er nog diverse ontmoetingen en gesprekken plaats. De NOS maakt een samenvatting van dat alles.

Die wordt donderdag aanstaande uitgezonden, op NPO 2. Astrid Kersseboom presenteert het geheel. En krijgt hulp van royaltyexpert Leontine von Schmettow. Met deze expert (en tevens gravin) praat Astrid Kersseboom specifiek over waarom de Nederlandse koninklijke familie zo populair is in Duitsland.

Koningspaar Op Staatsbezoek Naar Duitsland, Dag 1
Germany Netherlands Royalty
Staatsbezoek Duitsland Screenshot Instagram Foto 1
Staatsbezoek Duitsland Screenshot Instagram Foto 3

LEES OOK:

Máxima’s outfit tijdens staatsbanket: Jan Taminiau-japon én Stuart-diadeem

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis