Nationale Herdenking Op De Dam (pool)

Dodenherdenking 2021: wederom mét de koning, maar zonder publiek

Het lijkt eenzelfde scenario als vorig jaar. Een indrukwekkend lege Dam, in Amsterdam. En Máxima en Willem-Alexander die aanwezig zijn en een krans leggen. Ook dit jaar zal Dodenherdenking in sobere vorm plaatsvinden.

Voor je het weet is het Koningsdag. En dat betekent dat een week later 4 en 5 mei volgen. Net als vorig jaar zullen alle genoemde dagen dit jaar eenzelfde ‘publiekloze’ invulling krijgen. Ook bij de Nationale Dodenherdenking, in onze hoofdstad, is slechts en handjevol mensen aanwezig. Vorig jaar waren dit naast onze koning en koningin bijvoorbeeld ook premier Rutte en Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei, plus burgemeester Femke Halsema.

André van Duin spreekt dit jaar op de Dam. En in De Nieuwe Kerk houdt schrijfster Roxane van Iperen de 4-mei-voordracht. Een dag later, op Bevrijdingsdag, zijn er veel online activiteiten georganiseerd. Waaronder optredens van bekende artiesten, die dus via laptop, tablet, telefoon of tv te volgen zijn. Die dag is er ook het 5-mei-concert, vanuit Koninklijk Theater Carré.

Een korte terugblik naar de herdenking van vorig jaar:

Nationale Herdenking Op De Dam (pool)
Dodenherdenking Foto Van Anp 2

LEES OOK:

Britse royals sluiten af met deze prachtige foto van Philip

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen