1b0253cc22a5e09cb2c8e8e143772edb

Dit zegt Máxima over luizen tijdens de lockdown

Máxima heeft donderdag een basisschool bezocht in Oud-Beijerland en sprak daar met ouders van leerlingen. De vraag of de lockdown voor meer of minder luizen zorgde intrigeerde veel van de aanwezigen. “Je zou denken dat er minder last is omdat kinderen minder onderling contact hebben”, opperde Máxima.

De koningin had het onderwerp niet zelf aangesneden, maar schooldirecteur Jeffery van der Veeken had zijn huiswerk gedaan en wist dat de koningin ervaringsdeskundige was. Toen haar dochters nog op de basisschool zaten, was ze “luizenmoeder”. Sanne Baksteen, haar evenknie als “luizenpluizer” op de school in Oud-Beijerland, kon de theorie niet toetsen aan de praktijk. “Het is nu de verantwoordelijkheid van de ouders. We kunnen niet iedereen controleren. Dan zou je een heel pak aan moeten trekken. Dan bezorg je de kleuters een trauma.”

Ook was Máxima in het gesprek met de leerkrachten benieuwd naar wat van de digitalisering van het onderwijs overblijft wanneer het schoolleven weer enigszins normaal wordt. “Wat heeft het gebracht?”, wilde Máxima weten, waarbij het potentieel om de werkdruk te verminderen en de mogelijkheid voor leerlingen om in eigen tempo te leren als blijvende voordelen werden genoemd. “Maar direct contact blijft belangrijk. Dat heb je via een scherm niet”, vertelde begeleider Conny Plugge. Het was belangrijk dat de kinderen weer naar school mochten, stelde koningin Máxima bij vertrek. “Wij denken aan u”, betrok ze koning Willem-Alexander in haar wens.

LEES OOK:

Binnenkijken: Zo ziet de villa van Pieter van Vollenhoven eruit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.