7d4a35f3f506176ead285cf211ba4ddd

Dit zegt koning over verkiezingen

Willem-Alexander heeft laten weten dat hij hoopt dat zoveel mogelijk mensen volgende week gebruikmaken van hun democratisch recht bij de Tweede Kamerverkiezingen. Hij is ervan overtuigd dat de parlementsverkiezingen goed zullen verlopen en hij bedankte de Kiesraad, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeenten voor hun enorme inzet om dit te bewerkstelligen.

Waar de koning in ieder geval blij mee is, is dat het is gelukt om de mogelijkheid te creëren om veilig te stemmen. Hij zei het verdere proces met veel interesse en passie te blijven volgen. Ook wilde hij weten welke veranderingen er zijn ten opzichte van vorige verkiezingen, hoe de aanpassingen in de praktijk uitpakken en hoe briefstemmers die een stembiljet in een verkeerde envelop hebben gedaan, alsnog kunnen stemmen. En het is nog even de vraag welke aanpassingen – die nu vanwege de coronapandemie zijn gedaan – in de toekomst zullen blijven. Zowel het ministerie als de Kiesraad denken dat het over meerdere dagen kunnen stemmen, anders dan het briefstemmen, in de woorden van Kiesraadvoorzitter Wim Kuijken “misschien wel een blijvertje” is.

De koning sprak onder leiding van Kuijken met vertegenwoordigers van de instellingen die zich met de organisatie van de verkiezingen bezighouden. Willem-Alexander ging in gesprek met gemeentelijke projectleiders die onder meer verantwoordelijk zijn voor de stemlokalen, de vicevoorzitter en portefeuillehouder verkiezingen van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken, de VNG en de verkiezingscoördinator van het ministerie.

LEES OOK:

Máxima hoort over zorgen daklozen en vaccinatie: ”Stress is toegenomen”

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen