Koningspaar Bij Bijeenkomst Schuldenpact (rotapool)

Dít slaan W.A. en Máxima even over in januari

Als je het leest, zal het je ook niet zo erg verbazen. Iets met een pandemie en niet te veel gasten mogen ontvangen. Koningin Margrethe ging ze trouwens al voor met exact zo’n beslissing.

Het gaat om de nieuwjaarsontvangsten, door Willem-Alexander en Máxima. Al jaren een traditie in de eerste maand van een nieuw jaar. Maar deze keer vanwege corona te lastig – en mogelijk niet verantwoord – om te organiseren in de oorspronkelijke vorm. Toch is er wel een alternatief, want op 12 januari vindt alsnog een ontmoeting met een klein aantal genodigden, en in een bescheiden setting, plaats.

Op de agenda stonden eigenlijk grootse ontvangsten gepland voor 14 en 15 januari. De 14de met nationale en de dag erna met internationale gasten. Het gaat dan in de meeste gevallen om ambassadeurs en medewerkers van consulaten. Er wordt nu echter gekozen voor een andere invulling: op 12 januari ontvangen Willem-Alexander en Máxima ditmaal mensen die zich hebben ingezet voor de bestrijding van corona. Het gaat om mensen uit allerlei sectoren, en sommigen van hen hebben het koningspaar al een keer getroffen in 2020.

Koningin Margrethe van Denemarken kondigde zelfs dik een maand geleden al aan alle nieuwjaarsrecepties en -ontvangsten niet te laten doorgaan in de ‘oude’ vorm. Jammer voor haar, de vorstin geniet altijd bijzonder van een goed feestje waarbij pracht en praal en galakleding geen vieze woorden zijn.

Toen Máxima onlangs de Landelijke Huisartsen Vereniging bezocht, droeg ze deze te gekke rode laarzen. Wij zijn fan! En we kijken nu al uit naar haar outfit van 12 januari aanstaande. Zou ze zich in het nieuw (laten) steken, of kiest ze voor een jurk of jumpsuit die ze eerder droeg, met een nieuwe touch?

Máxima tijdens een diner in 2018. Een prachtige, gele jurk van ontwerper Claes Iversen.

Máxima Gele Jurk 2018

En afgelopen Prinsjesdag, dezelfde jurk maar dan een paar tinten donkerder geverfd!

Máxima Gele Jurk 2020

LEES OOK:

3-daags werkbezoek Kate en William per… trein

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis