Koningspaar Op Staatsbezoek Naar Duitsland, Dag 1

Dit melden de Duitse kranten over W.A. en Máxima

Het zal je niet ontgaan zijn, ons koningspaar is op staatsbezoek in Duitsland. Dat begon gisteren en eindigt morgen. Natuurlijk wordt er veel bezocht en gedaan en mengen ook de Duitse kranten zich in het geheel. En die melden zo ongeveer dit…

Een staatsbezoek is natuurlijk ook een gelegenheid bij uitstek om buitenlandse royals eens van dicht(er)bij te bekijken, hun kledingkeuze onder de loep te leggen en te volgen welke plekken zij zoal bezoeken en met welke mensen ze spreken. Het programma van dag-tot-dag ligt meestal grotendeels vast, maar dat wil niet zeggen dat een royal niet meer kan verrassen, zoals Máxima bijvoorbeeld deed met deze diadeem, gisteravond.

De Duitse kranten staan er vol mee: Máxima en Willem-Alexander zijn een geliefd koningskoppel en ook een prima onderwerp om over te schrijven, zo blijkt. Prominente titels als Bild, Berliner Zeitung, B.Z. en Berliner Morgenpost besteden op hun voorpagina’s uitgebreid aandacht aan het staatsbezoek van de twee aan Duitsland. Wat opvalt, is dat ze stuk voor stuk erg positief zijn en met name Máxima zien als een stralend middelpunt.

“Máxima brengt frisse wind naar Berlijn”, schrijft bijvoorbeeld Bild en de krant gebruikt ook termen als “Máximale vreugde in Berlijn”. En B.Z. meldt: “Máxima lacht de regen weg”, bij één van de foto’s waarop Willem-Alexander en zij onder paraplu’s zwaaien naar belangstellenden. Verder wordt haar kledingkeuze alom bejubeld. Eerder vandaag meldden we je dat de NOS een samenvatting van het bezoek zal uitzenden, donderdagavond. Extra interessant is dat presentatrice Astrid Kersseboom in de uitzending met een royaltyexpert specifiek zal bespreken waarom ons koningspaar zo goed in de smaak valt bij de Duitsers.

Koningspaar Op Staatsbezoek Naar Duitsland, Dag 1

LEES OOK:

Máxima draagt jurk van dít modehuis op eerste dag staatsbezoek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP