Koningin Máxima Houdt Virtuele Openingstoespraak (pool)

Dit doet Máxima vanuit haar nieuw ingerichte videobelstudio

Donderdag heeft Máxima twee online werkgesprekken gevoerd vanuit haar nieuw ingerichte videobelstudio in Paleis Huis ten Bosch. Ze sprak met medewerkers van financiële instellingen die een training volgden bij het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Die instantie helpt mensen onder meer met geldzaken en geeft adviezen op dat gebied.

De koningin sprak over een training die zich richt op de vroegtijdige signalering van geldproblemen. Zo kunnen medewerkers tijdig ingrijpen en hulp bieden in hun directe omgeving. De koningin luisterde mee met een slotwebinar, waar de lessen werden geëvalueerd. Daarin werden verschillende facetten behandeld, zoals bijvoorbeeld het ontstaan en herkennen van geldproblemen.

Daarnaast hield de koningin een openingstoespraak bij de ASEAN Women’s Leader’s Summit over inclusieve financiering en de rol van vrouwen daarin. Ze sprak daarvoor ook met Victoria Kwakwa, de vice-president van de Wereldbank (East Asia and Pacific), die eerder een toespraak gaf bij de summit. De nieuwe videobelstudio is uitgerust met een groot scherm waarop Máxima de gesprekspartners goed kan zien. Bovendien is zij met de professionele opzet ook scherper in beeld en beter te horen ten opzichte van het bellen met een tablet.

Het koningspaar is tijdens de coronacrisis nauw betrokken bij allerlei sectoren. Ze volgen online bijeenkomsten maar brengen ook bezoeken. Zo was de koning woensdag nog te gast in het Erasmus Medisch Centrum waar hij van dichtbij bekeek hoe er wordt omgegaan met het virus.

LEES OOK:

Wow: Prins Carl Philip gaat iets doen met zijn talent voor design

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.