Koningin Maxima Opent Week Van Het Geld (rotapool)

Déze tips geeft Máxima aan jongeren om verstandig met geld om te gaan

Onze koningin is niet te beroerd tijdens de ‘Week van het Geld’ ook een persoonlijke tip te delen, met de scholieren die zij trof tijdens de opening van de jaarlijks terugkerende themaweek.

Je had er wellicht al eens van gehoord, de Week van het Geld. Met als motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ zet platform Wijzer in Geldzaken in op een goede financiële educatie van kinderen en jongeren. Om de waarde van geld te begrijpen en om te voorkomen dat zij later in de problemen komen, door het nemen van onverstandige beslissingen bijvoorbeeld.

Máxima is erevoorzitter van het platform. Ook voor deze 10de editie van de Week komt ze in actie. Vandaag was de officiële opening. Bij wijze van symbolische openingsactie gooide Máxima een grote gouden munt in een enorm spaarvarken. Dit alles in het Wereld Forum, in Den Haag.

En Máxima had ook nog wel wat tips, specifiek voor kinderen en jongeren, om verstandig met geld om te gaan. Zo zei ze dat het goed in om te ‘budgetteren’ voor iets dat je graag wilt hebben. Ze vindt het daarbij belangrijk om je doel voor ogen te houden. En je zakgeld niet onderweg aan allerlei andere, kleine dingen uit te geven.

Ze ziet zakgeld wel als ‘leergeld’. “Als het aan iets verkeerds wordt uitgegeven of als geld eerder op is dan de bedoeling was, ga je een volgende keer twee keer nadenken. Dat is ook belangrijk”, aldus onze koningin.

Máxima opent, samen met een aantal scholieren, de Week van het Geld. Ook (demissionair) ministers Slob en Hoekstra zijn van de partij.

Koningin Maxima Opent Week Van Het Geld (rotapool)

LEES OOK:

Een dag vol royal verjaardagen: hoera voor Pieter-Christiaan!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen