Déze royals komen Nederland een bezoek brengen

Er kan en mag weer steeds meer. Dat geldt natuurlijk ook voor royals en korte bezoekjes over de grens. Komend najaar staat er alvast een bezoek aan ons land gepland door déze royals.

Het is nog even geduld hebben, want het bezoek staat pas op 2 en 3 november in de agenda. Zoals dat vaker gaat met staatsbezoeken over en weer, is het meteen ook een handelsmissie. Dat wil zeggen dat ministers, vertegenwoordigers en topmensen uit het bedrijfsleven meereizen om handel te drijven: bestaande contracten te hernieuwen of nieuwe cont(r)acten op te doen.

Het gaat om Frederik en Mary van Denemarken. Zij zullen ons land op die dagen komen bezoeken. Het is nog niet bekend op welke momenten het kroonprinselijk paar een ontmoeting zal hebben met Willem-Alexander en Máxima. Wel is bekend dat het bezoek in het teken staat van de groene transitie. En dat in Den Haag meerdere bedrijven bezocht zullen worden, in Rotterdam zullen ze de haven bezoeken.

Willem-Alexander zelf was in 2015 voor het laatst met een handelsdelegatie in Denemarken, namens Nederland. Toen lag de focus (tevens) op duurzaamheid, windenergie en ook de gezondheidszorg.

De Deense royals plaatsten alvast een aankondiging van hun bezoekje aan ons land in een Story op Instagram:

Img 0041
Poland Denmark Diplomacy Royalty

Lees ook:

Kroonprinses Victoria is vandaag jarig!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, ANP/EPA, Instagram @detdanskekongehus

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen