De koning praat met luchtvaartmaatschappijen

Willem-Alexander heeft telefonisch gesproken met vertegenwoordigers van KLM, TUI, Corendon en Transavia. Als piloot bij KLM weet hij veel van de luchtvaart af en in de gesprekken sprak hij zijn waardering uit over de onderlinge samenwerking van de luchtvaartmaatschappijen in de coronacrisis. Hierdoor konden de afgelopen maanden meer dan 250.000 Nederlanders uit het buitenland worden gehaald.

De vier maatschappijen waren blij met de belangstelling en interesse van de koning. ‘Hij was goed geïnformeerd en zeer lovend over de samenwerking,’ lieten ze weten. Uit de gesprekken bleek dat de koning de ontwikkelingen goed in de gaten houdt. Hij wilde meer weten over de maatregelen die worden genomen om gezond en veilig te vliegen: maatregelen waar hij zelf ook mee te maken krijgt als passagier en piloot. De koning liet weten dat hij bewondering heeft voor de inventieve oplossingen.

Lees ook:

Op het digitale platform Namens Nederland bundelen verschillende jongerenorganisaties hun krachten om iets te kunnen doen met de oproep van premier Mark Rutte.

Laurentien wil mening jongeren over 1,5 meter samenleving

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen