De koning in de les! Een basisschool in Den Haag had Willem-Alexander te gast

Vanochtend bezocht Willem-Alexander Basisschool De Fontein in de wijk Wateringse Veld in Den Haag. De koning ging met leraren in gesprek over de effecten van de coronamaatregelen op het onderwijs. Hij deed ook gelijk een online les mee.

Extra werkdruk

Basisschool De Fontein heeft zo’n duizend leerlingen en zeventig leerkrachten. Door de coronacrisis zijn leraren aan de slag gegaan met online lessen, aanpassingen in het lespakket en leerlingbegeleiding op afstand. Met al deze aanpassingen is er extra druk komen te liggen op hun werk.

Onderwijs op afstand

De school vangt nog steeds kinderen op van ouders met een vitaal beroep. Deze leerlingen vertelden aan Willem-Alexander hoe het is om in deze tijd naar school te gaan zonder klasgenoten. De koning sprak in een videogesprek ook nog met een gezin over hun ervaringen met onderwijs op afstand en de impact van de huidige situatie op hun kinderen en henzelf.

Koningspaar druk met werkbezoeken

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met allerlei werkbezoeken. Zo bezocht Willem-Alexander kort geleden het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het contactcentrum van het ministerie van Buitenlandse zaken en Máxima een bloemkwekerij, transportbedrijf en horecagelegenheden.

Lees ook:

Geen Koningsdag, maar Woningsdag. De Oranjebond heeft vandaag een alternatief programma voor Koningsdag gepresenteerd. De normale viering en de festiviteiten kunnen door het coronavirus niet doorgaan, maar dat betekent niet dat het geen speciale dag zal worden.

Brieven voor de koning met Koningsdag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen