Koning Bezoekt Project Drugspreventie (pool)

De koning gaat weer op werkbezoek in het buitenland!

Eind deze maand brengt de koning zijn eerste officiële bezoek aan het buitenland sinds het begin van de coronacrisis in maart. Het laatste bezoek was in Indonesië, maar nu is het dan eindelijk weer zover. Samen met de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier bezoekt hij in Münster het Duits-Nederlandse legerkorps. Ze gaan op 29 september ook naar het universitair medisch centrum van Münster. Daar werden namelijk eerder dit jaar Nederlandse coronapatiënten opgenomen en behandeld op de intensive care.

Het is niet de eerste keer dat Willem-Alexander in Münster is. In 2015 was hij er namelijk voor de twintigste verjaardag van het op 30 augustus 1995 opgerichte 1 German-Netherlands Corps (1GNC) dat in de Westfaalse stad zijn hoofdkwartier heeft. Tijdens dit bezoek zullen stafleden de koning en bondspresident vertellen over de verschillende ontwikkelingen binnen 1GNC. Ook zullen ze het hebben over de operaties die vanuit Münster zijn aangestuurd en komt de algemene Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van defensie ter sprake.

De bezoekers zullen in het universitair ziekenhuis informatie krijgen over de Duits-Nederlandse medische samenwerking tijdens de coronapandemie en praten ze met enkele zorgverleners die betrokken waren bij de behandeling van Nederlandse coronapatiënten. Een druk bezoek dus deze keer!

LEES OOK:

Zien: Foto’s van 18-jarige kroonprinses Elisabeth tijdens militaire training

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.