Netherlands Prinsjesdag

‘Corona-editie’ Prinsjesdag trekt veel minder kijkers

Dit jaar heeft de liveregistratie van Prinsjesdag slechts 677.000 kijkers getrokken. Dat zijn er veel minder dan vorig jaar, toen 904.000 mensen de uitzending volgden. Uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat de uitzending op NPO1 op de dertiende plaats staat op de lijst van 25 tv-programma’s die de meeste kijkers trokken.

De afgelopen jaren schommelde het aantal kijkers tussen de 905.000 en 1,2 miljoen mensen. Dit was het laagste aantal kijkers voor de liveregistratie sinds Willem-Alexander koning is. De best bekeken Prinsjesdag met Willem-Alexander was in 2013, toen keken er 1,5 miljoen mensen.

Het lagere aantal kijkers heeft mogelijk te maken met de andere invulling van Prinsjesdag dit jaar. Vanwege de coronacrisis kende Prinsjesdag een stuk minder uitbundig programma dan in andere jaren. Zo reisde het koningspaar voor het eerst sinds 1974 niet per koets. Daarmee ontbrak een van de grootste blikvangers van de dag. Ook de balkonscène vond dit jaar vanwege de coronacrisis niet plaats.

LEES OOK:

18-jarige prinses Elizabeth start militaire opleiding

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.