Koninklijke Familie Bij Uitreiking Prins Claus Prijs

Constantijn wil niet in een mannenpanel

De prins pleit voor meer diversiteit in panels en praatgroepen. ‘De moderator mag een vrouw zijn, alsof er niet genoeg vrouwen zijn die iets inhoudelijks te zeggen hebben’, aldus Constantijn.

De 51-jarige zoon van Beatrix en jongste broer van Willem-Alexander was digitaal aanwezig bij de boekpresentatie van Gelijkspel Wint. Een managementboek van Leonie van Mierlo, over diversiteit en inclusief leiderschap. Constantijn maakte van de gelegenheid gebruik zijn zegje te doen over ‘mannenpanels’.

Hij vindt het jammer en onnodig dat er nog altijd vaak mannen worden uitgenodigd als panel voor praatprogramma’s en dergelijke. Zelf schuift hij daarom ook liefst niet aan voor zo’n ‘mannenpanel’. “Dat is gewoon een zwaktebod”, zo meent hij.

Hij noemt het een soort automatisme dat er een groepje mannen wordt uitgenodigd en dat er dan een vrouw moderator van het geheel mag zijn. De prins vindt dat er juist vrouwen op het podium moeten staan. “Alsof er niet genoeg vrouwen zijn die iets inhoudelijks te zeggen hebben.”

Constantijn voegt toe dat hij graag een eerlijke wereld zou zien, ook voor zijn eigen kinderen. Hij hoopt van harte dat we niet ‘proberen een eenheidsworst van de mens te maken. Diversiteit is juist de kracht’.

Een archieffoto van Constantijn, bij een eerdere prijsuitreiking.

Koninklijke Familie Bij Uitreiking Prins Claus Prijs

LEES OOK:

3 markante momenten van onze koning en koningin in dit coronajaar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen