Constantijn roept op: was je handen!

De prins las een studie over handen wassen na het gebruik van de wc en schrok van de uitkomsten.

De studie van een paar jaar geleden toont aan dat Nederlanders behoorlijk slecht scoren op het vlak van wc-hygiëne. In het bijzonder wassen we onze handen niet goed of zelfs helemaal niet. Slechts de helft van de Nederlanders zou de handen grondig en mét zeep wassen na gebruik van het toilet. Constantijn vindt “dat daar nu verandering in moet komen”.

Waar Nederland zo’n 50 procent ‘scoort’, doet Italië het niet heel veel beter met zo’n 57 procent van de bevolking die goed de handen wast. Maar in andere Europese landen blijkt het beter gesteld, volgens hetzelfde onderzoek. In Portugal en Griekenland wast maar liefst 85 procent van de mensen hun handen met zeep. De Duitsers komen uit op 78 procent en in Bosnië-Herzegovina geeft 96 procent aan wel degelijk de handen goed te wassen.

LEES OOK:

Met het Corona-virus volop in het nieuws, is het eerste en blijvende dringend advies van overheden aan burgers meestal om een goede hygiëne als focus te hebben of houden. Handen wassen na toiletgebruik is daarbij een hele belangrijke, om de verspreiding van het virus beter tegen te gaan.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen