Koninklijke Familie Bij Uitreiking Prins Claus Prijs

Constantijn opent NL’se stand op grootste tech-beurs ter wereld

Voor de goede orde: alles nog steeds virtueel en digitaal. En Constantijn opende de stand voor ons land niet in zijn eentje, een staatssecretaris vergezelde hem.

De prins zit natuurlijk tot over zijn oren in de tech-wereld, met een specialisme in start-ups in dat veld. Constantijn slingert op Twitter ook regelmatig berichten, nieuwtjes, updates en tips de wereld in die alles met die start-ups en digitalisering te maken hebben. Hij is trouwens ook niet te beroerd af en toe een mooie wandelfoto te plaatsen. Maar Constantijn houdt zijn privéleven duidelijk wat meer privé dan oudste dochter Eloise.

Gistermiddag aan Constantijn de eer om de grootste tech-beurs ter wereld ‘bij te wonen’. En namens ons land de stand voor Nederland – virtueel – te openen. De Consumer Electronics Show heet de beurs. En hij duurt 5 weken. In totaal zijn maar liefst 90 Nederlandse bedrijven ‘aanwezig’ op de beurs. Dat is meteen ook de grootste deelname van Nederland ooit aan deze beurs.

Constantijn kreeg gezelschap van staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer om de Nederlandse deelname te openen. Een voorbeeld van een bedrijf dat zich presenteert is RetinaScope. Dat wil kunstmatige intelligentie toepassen om oogaandoeningen op te sporen.

Onderstaande foto is een archiefbeeld, de opening van de beurs gebeurde uiteraard vanachter een beeldscherm.

Koninklijke Familie Bij Uitreiking Prins Claus Prijs

LEES OOK:

Dit is Eloises ‘ik-ga-offline’-foto

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP