Eloise Met Leonore

Constantijn: ‘Leonore heel blij dat ze weer naar school mag’

Op de doldwaze foto bij dit artikel zie je Eloise gek doen met haar jongere zusje Leonore. En die laatste is volgens vader Constantijn maar wat blij dat ze per vandaag weer naar school kan.

De prins vertelde er vanochtend over in het radioprogramma Goedemorgen Nederland, op NPO 1. Constantijn krijg er een vraag over en antwoordde als volgt: “Ja, ze is heel blij dat ze haar vrienden en vriendinnen weer kan zien”. Om vervolgens nog even een geintje toe te voegen: “Ik weet niet of ze ook zo blij is om alle leraren weer te zien, waarschijnlijk ook wel”.

Leonore is 14 jaar en de jongste van de 3 kinderen van Constantijn en Laurentien. Ze gaat naar de middelbare school en samen met de MBO’s zijn dat de scholen die weer gedeeltelijk (1 tot 1,5 dag per week) opengaan voor fysieke lessen op school. Ook Willem-Alexander gaf al eens een reactie op het langdurende thuisonderwijs dat zijn dochters kregen/krijgen tijdens de coronacrisis. Hij zei toen dat het goed gaat, maar wel lastiger wordt om de energie op te blijven brengen. “En dat ze het erg missen om gewoon weer op school te zijn en ze missen hun vrienden en vriendinnen. En ja, de oudste zit dus wel ’s middags op school want die heeft eindexamen. Maar voor de rest is het echt hopelijk zo snel mogelijk weer terug naar school”, aldus de koning.

Leonore’s broer Claus-Casimir volgt onderwijs op een beroemde kostschool in Schotland. En zus Eloise is student aan de Hotelschool. Zij deelt regelmatig inkijkjes in haar studentenleven.

Constantijn en Laurentien met hun kinderen in Lech, vorig jaar. Links in beeld Eloise, rechts Claus-Casimir en in het midden Leonore.

Lech 2020 Eloise Claus Casimir Leonore Constantijn Laurentien

LEES OOK:

Zien: eerste beelden Oprahs interview met Meghan en Harry

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP