Concertgebouworkest wil met heel Nederland het Wilhelmus zingen en spelen op 27 april

Koningsdag 2020 zal dit jaar helaas heel anders worden dan andere jaren. Vanwege het coronavirus kan het echte feest niet doorgaan, maar dat betekent niet dat we niet stil gaan staan bij deze dag! Het Koninklijk Concertgebouworkest roept op tot het gezamenlijk zingen en spelen van het Wilhelmus op Koningsdag. Op deze manier wil het orkest de nationale feestdag beginnen met ‘‘een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode.’’

Vanaf je tuin of balkon

Het idee? Iedereen zingt het volkslied op 27 april om klokslag 10.00 uur. De musici van het Concertgebouworkest hopen dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Vanaf het balkon, uit het raam of vanuit de tuin! Via de website van het orkest kun je zelfs partijen vinden van het Wilhelmus zodat je mee kunt spelen met een instrument.

#Wilhelmus2020

De oproep kan worden gedeeld op sociale media met de hashtag #Wilhelmus2020. Op Koningsdag zelf kunnen dan ook filmpjes worden gedeeld met deze hashtag. Dus wil je dit jaar toch nog een feestelijke Koningsdag? Zing 27 april dan mee!

Lees ook:

Koningsdag is dit jaar dan wel afgelast vanwege het coronavirus, maar de NOS laat de verjaardag van de koning niet ongemerkt voorbijgaan. Op 27 april wordt er in anderhalf uur tijd aandacht besteed aan de hoogtepunten van alle zes de Koningsdagen.

Koningsdag 2020 via de buis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen