Canada kijkt uit naar bezoek prinses Margriet

In Canada is opgetogen gereageerd op het nieuws dat prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven eind volgende week weer op officieel bezoek komen. "De stad zal nooit meer hetzelfde zijn", meende de Burlington Gazette zelfs, nadat burgemeester Rick Goldring de gemeenteraad van het voorgenomen bezoek op de hoogte had gebracht.

Burlington, een stad ten zuiden van Toronto, wordt op de voorlaatste dag van het vijfdaagse verblijf in het zuiden van provincie Ontario aangedaan. Burlington is zusterstad van Apeldoorn en de prinses en haar man hebben er onder meer ontmoetingen met scholieren, Nederlandse emigranten en veteranen. De plaatselijke krant verwacht dat oranje kleding populair zal zijn tijdens het bezoek .

De vlag ging ook uit in het plaatsje Goderich, waar Sid Bruinsma en Jim Rutledge al een aantal jaren hebben toegewerkt naar een mogelijk bezoek van 'Canada's Princess' zoals de tijdens de Tweede Wereldoorlog in Ottawa geboren prinses Margriet wordt genoemd. Er was sinds 2015 zelfs een website met een officiële uitnodiging aan Margriet.

De inspanningen zijn nu beloond. Op 14 mei wonen de prinses en de professor onder meer een veteranenparade bij en onthullen ze een herinneringsplaquette. Eerder die dag is het gezelschap ook in Stratford, waar tijdens de oorlog een trainingskamp was voor de Prinses Irene Brigade. "We zijn zeer vereerd met dit bezoek", aldus burgemeester Dan Mathieson van Stratford tegen de Beacon Herald.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen