Brieven voor de koning met Koningsdag

De Oranjebond heeft vandaag een alternatief programma voor Koningsdag gepresenteerd. De normale viering en de festiviteiten kunnen door het coronavirus niet doorgaan, maar dat betekent niet dat het geen speciale dag zal worden.

Tekeningen en brieven

Tijdens Koningsdag zitten we allemaal thuis, vandaar de naam ‘Woningsdag’.  Willem-Alexander zou dit jaar eigenlijk naar Maastricht gaan voor zijn 53e verjaardag, maar ook hij blijft in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. De Oranjebond roept kinderen op een brief of een tekening voor de koning te maken over hun ervaringen tijdens deze coronatijd. Alle inzendingen zullen worden gebundeld in een e-book dat cadeau zal worden gedaan aan de koning op 27 april.

Online vrijmarkt

Koningsdag zal dit jaar worden geopend met het luiden van de klokken. Het Concertgebouworkest speelt het Wilhelmus en artiesten worden opgeroepen om op te treden voor ouderen in hun gemeenschap. En de vrijmarkt dan? Ook daar is iets op bedacht. Dit jaar zal er een online vrijmarkt georganiseerd worden. Om 16.00 wordt de dag afgesloten met een thuistoost.

Lees ook:

Het Koninklijk Concertgebouworkest roept op tot het gezamenlijk zingen en spelen van het Wilhelmus op Koningsdag. Op deze manier wil het orkest de nationale feestdag beginnen met ‘‘een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode.’’

Koningsdag 2020 via de buis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen