Boeren Arriveren In Den Haag Voor Actie Tegen Omgevingswet

Boeren luid toeterend langs Huis ten Bosch

In Den Haag zijn verschillende boeren in hun tractoren toch in de buurt van Huis ten Bosch gekomen. Daar toeterden ze luid en probeerden ze naar Willem-Alexander te zwaaien.

De boeren wilden eerst graag bij Huis ten Bosch gaan staan met de trekkers. Om daar een petitie aan te bieden aan de koning. De boeren – verenigd in Farmers’ Defense Force – luiden de noodklok over de stikstofmaatregelen van het kabinet. En wilden Willem-Alexander een signaal geven en om zijn hulp vragen.

Tractoren en andere grote, zware voertuigen zijn echter niet welkom in de binnenstad van Den Haag. En dus werd het protest officieel verplaatst naar de Koekamp. Dat ligt niet ver van het Centraal Station en het Malieveld. Toch lukte het enkele boeren alsnog om veel aandacht te trekken, door luid toeterend in de buurt van Huis ten Bosch langs te rijden. Ook staken enkelen een arm uit hun raam, in een poging ‘naar de koning te zwaaien’.

Vanmiddag trekken de boeren naar Leidschendam. Daar demonstreren ze bij het Centraal Bureau Levensmiddelen. Een soort brancheoverkoepeling van de Nederlandse supermarkten.

Boeren Arriveren In Den Haag Voor Actie Tegen Omgevingswet

LEES OOK:

Pieter van V. steunt wapenstok voor BOA’s

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP