Prins Bernhard Bij De Kick Off De Hollandse 100

Bernhard jr. en déze presentatrice gaan samen geld ophalen voor kankeronderzoek

Een prijzenswaardige inzet van zowel de royal als de tv-bekendheid. Beiden zetten zich in voor een speciale campagne van Lymph&Co. Dit is Bernhards stichting, Zowel de prins als de presentatrice kreeg ooit een kankerdiagnose.

Het gaat om Fien Vermeulen. Die realiseert zich door de campagne van Bernhards stichting des te goed hoezeer het ‘kantje boord’ is geweest voor haar. Toen ze nog maar 21 was, kreeg ze zelf de diagnose lymfeklierkanker. “Elke dag realiseer ik me hoe blij ik ben met elke dag, dat had ook anders kunnen zijn”, zegt Fien.

Bernhard jr. kreeg tussen 2013 en 2015 te kampen met de ziekte. In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 4000 mensen dezelfde diagnose. Bij slechts de helft slaat de chemotherapie vervolgens goed aan. Tijd voor het ophalen van geld, om onderzoek doen naar de bestrijding van de ziekte, wat dus gebeurt met de nieuwe campagne.

Fien is overigens ambassadeur van de stichting. Ze kan zich nog goed herinneren hoe machteloos ze zich voelde destijds. “Het ergste vond ik dat ik totaal geen controle had, dat dus iedereen deze ziekte kan krijgen. Het meedoen met de campagne maakt me ook bewust van het feit dat het echt kantje boord is geweest”, aldus Vermeulen. Beiden willen proberen meer bewustzijn te creëren over het verloop van en de kansen bij deze ziekte. Beloofd wordt dat alle donaties volledig worden ingezet voor onderzoek.

Een archieffoto van Bernhard jr. ten tijde van zijn behandeling.

LEES OOK:

Koningspaar wenst Nederlandse sporters succes

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP