Beatrix Curacao

Beatrix volgende week naar Curaçao

Beatrix gaat volgende week (25 tot en met 28 november) op werkbezoek naar Curaçao. Het bezoek staat vooral in het teken van 25 jaar samenwerking tussen natuurorganisaties binnen de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en de impact van de coronapandemie op het eiland. De laatste keer dat Beatrix het eiland bezocht was in 2015.

De DCNA is een samenwerking tussen natuurorganisaties op de zes eilanden van het Caribisch deel van het koninkrijk die natuurbeheer, natuureducatie en kennisuitwisseling regelt. Beatrix is op de eerste avond van haar reis aanwezig bij een receptie met vertegenwoordigers van de organisatie en regeringsvertegenwoordigers van Curaçao.

Tijdens haar werkbezoek volgt Beatrix ook een natuurles aan schoolkinderen en ze is aanwezig bij het uitzetten van een flamingo die weer helemaal hersteld is na een verblijf in een dierenkliniek. In een laboratorium krijgt ze uitleg over het kweken van koraallarven, die de groei van nieuw koraal kunnen stimuleren. Naast een bezoek aan Willemstad opent de prinses ook nog een onderwaterpark en neemt ze een kijkje bij het mangrovepark dat wordt aangelegd.

Coronacrisis Curaçao

Prinses Beatrix bezoekt een opvanghuis voor meisjes van vier tot en met veertien jaar die vanwege problematische thuissituaties hier van maandag t/m vrijdag wonen. Ze zal daar in gesprek gaan met zorgprofessionals, ouders, pleeggezinnen en met de kinderen zelf over het belang van deze opvangmogelijkheid. Aansluitend bezoekt ze een wijkvoedselbos, dat buurtbewoners die het door de coronacrisis zwaar hebben van voedsel voorziet. Daar staan bomen en planten die de buurtbewoners zelf verzorgen en gebruiken als aanvulling op hun voeding.

De laatste dagen van haar werkbezoek bezoekt Beatrix stichting Aliansa; een organisatie die zich inzet voor de opvang van vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld. Daar spreekt ze met slachtoffers en hulpverleners. Ook besteedt ze aandacht aan de gevolgen van de coronapandemie, wanneer ze in gesprek gaat met vertegenwoordigers uit de medische sector. De prinses eindigt haar bezoek met een ontmoeting met enkele jongeren uit de jeugdwerkgroep nationaal jeugddebat Curaçao. Daarin denken jongeren ten tijde van de coronacrisis mee over hun toekomst.

LEES OOK: NIEUW ONDERZOEK NAAR MOGELIJKE INMENGING ORANJES IN ZAAK-POCH

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP