Image 7

Beatrix steekt handen uit mouwen: ‘‘Fijn dat ik weer mag werken’’

Als gepensioneerd koningin ziet het leven van Beatrix er rustig uit. En al helemaal tijdens de pandemie. Zaterdagmorgen heeft ze echter in Maartensdijk de handen uit de mouwen gestoken in de tuin van het Thomashuis, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een beperking. Dat deed ze in het kader van de nationale vrijwilligersactie NLdoet. Beatrix is daarvan een trouw deelnemer. “Fijn dat ik vanochtend weer mag werken”, zei ze bij de begroeting.

Vol enthousiasme stortte de prinses zich op het in potten stoppen van plantjes, terwijl de bewoners in eerste instantie alleen belangstelling hadden voor de fotografen. “Cheese”, riep één van hen dan ook steeds. Pas toen de media waren vertrokken kreeg Beatrix ook echt hulp bij het potten. “Als je ziet hoe handig ze zijn, is het even wennen”, moest de prinses even de knop omzetten. Zij is van orde en netheid, de helpende bewoners hebben daar minder oog voor. “Het ziet er redelijk uit”, concludeerde Beatrix alsnog. 

Eigenlijk zou Beatrix vorig jaar al naar Maartensdijk komen, vertelde Dennis van Middelkoop, die de woongemeenschap 12,5 jaar geleden opzette en die met zijn gezin ook in het huis woont. NLdoet werd toen echter vanwege de uitbrekende coronapandemie op het laatste moment afgelast. “Ik vind het fijn dat ze heeft besloten om nu toch te komen. Het is ook lekker dichtbij.”

Dennis omschreef Beatrix als “vriendelijk en toegankelijk.” De zenuwen voor haar komst waren niet nodig geweest, al had hij de voorgaande twee dagen zelf al veel werk in de tuin verricht omdat die er toch een beetje opgeruimd moest uitzien voor prinses Beatrix. Dat ze juist kwam om daaraan mee te werken, maakte niet uit.

LEES OOK:

Aan deze belofte houdt Kate zich

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen