Beatrix reikt Zilveren Anjers weer uit

Prinses Beatrix is weer van de partij bij de uitreiking van de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds, dit keer op 30 mei in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Net als voorgaande jaren reikt de prinses de onderscheidingen uit, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De gelukkigen zijn dit jaar Piet de Boer uit Volendam, Alice van Romondt uit Aruba en Hans van der Ven uit Den Haag. De Boer krijgt een Zilveren Anjer voor zijn grote bijdrage aan het Volendams Opera Koor en Van Romondt voor haar bijzondere bijdrage ter bevordering van cultuur, literatuur en kunst op Aruba. Van der Ven krijgt de onderscheiding voor zijn rol als mecenas, in het bijzonder voor zijn bijdrage aan de werving van kunstwerken die belangrijk zijn voor het cultureel erfgoed van Nederland.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Beatrix deze taak overgenomen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen