Beatrix naar Londen voor receptie Anglo-Netherlands Society

Prinses Beatrix reist volgende maand naar Londen. Daar woont ze op 17 maart de receptie bij ter ere van het 100-jarig bestaan van de Anglo-Netherlands Society.

Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend.

Kensington Palace

De receptie vindt plaats in de State Apartments van Kensington Palace, het voormalig woonpaleis van prins William en zijn vrouw Catherine. Oorspronkelijk werd het paleis gebouwd en bewoond door koning Willem III, de Nederlandse stadhouder Willem III, en zijn vrouw Mary. Tijdens de receptie, waarbij ook de hertog en hertogin van Gloucester aanwezig zijn, wordt stilgestaan bij de bilaterale relaties tussen Britten en Nederlanders. Beatrix zal met een aantal van hen in gesprek gaan. Ook ontmoet ze vertegenwoordigers van de twee Britse universiteiten waar Dutch studies wordt gegeven.

LEES OOK:

Juliana en Margriet

De Anglo-Netherlands Society is een in 1920 opgerichte vereniging die Britten en Nederlanders samenbrengt. De ANS organiseert lezingen en uitstapjes waarbij deelnemers behalve sociaal contact ook leren over de twee landen. Bij het 60-jarig bestaan van de vereniging in 1980 was prinses Juliana aanwezig. Ook prinses Margiet heeft eerdere vieringen bijgewoond.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen