Beatrix maakt tuin ‘serieus’ lenteklaar

Prinses Beatrix ging vandaag voortvarend aan de slag voor NLDoet, de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. 'We zijn hier niet voor de grap. Wel serieus doen', vermaande ze directeur Peter Douwes van het Oranje Fonds toen deze te lichtvaardig leek aan te kijken tegen het maken van een voelbord voor de kinderen.

Prinses Beatrix was samen met prins Bernhard en prinses Annette actief in kinderdagcentrum Onder Eén Dak in Amersfoort. Ze hielpen met het maken van leer- en speelmaterialen en het lenteklaar maken van de tuin.

Beatrix hamerde, boorde en dirigeerde alsof ze nooit iets anders had gedaan, en merkte dat schroeven heet worden als ze met een elektrische schroevendraaier worden aangedraaid. Over het resultaat toonde ze zich te tevreden. Daarna wachtte werk in de tuin en speelplaats, waar ze hulp kreeg van enkele kinderen van het dagverblijf. 'Kijk maar niet', raadde ze hen aan toen ze werden afgeleid door de in alle stilte opgetrommelde media.

Het was een advies dat niet meteen algemeen werd opgevolgd, maar na een tijdje raakten ook de kinderen gewend aan al het vreemde volk en concentreerden ze zich op het bijeenvegen van bladeren en het vegen van de stoep. De prinses was daarbij zeer precies. Geen takje ontkwam aan haar schoonmaakwerkzaamheden.

Prins Bernhard werd ook achter het gebouw aan het werk gezet, waar hij het mos tussen de tegels bezemde terwijl echtgenote Annette binnen met de schaar actief was om de kinderen aan les-en speelmateriaal te helpen. 'Ik houd van knutselen', zei ze lachend tegen de medevrijwilligers, die de steun van de koninklijke familie zeer konden waarderen.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen later dit weekeinde in actie. Zoals gebruikelijk wordt van tevoren niet bekendgemaakt waar zij de handen uit de mouwen steken om de geplande activiteiten niet te verstoren.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen