Beatrix en Mabel spelen met blokken bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs

Prinses Beatrix en prinses Mabel waren woensdagavond weer aanwezig bij de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. En dat ging er speels aan toe.

Zij zagen in De Oude Bibliotheek Academy in Delft hoe ingenieur Bas Reedijk, Afdelingshoofd Water bij BAM Infraconsult, het beeldje won. Na de uitreiking gingen Beatrix en Mabel met Bas en de andere twee finalisten in gesprek. Ook bekeken ze hun werk.

LEES OOK:

Zesde keer

Het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging voor ingenieurs in Nederland, reikte de Prins Frisoprijs Ingenieursprijs voor de zesde keer uit om onderscheidende beroepsgenoten een podium te bieden. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Erik Duisterwinkel (innovator bij Antea Group) en Jelte Kymmell (managing director en oprichter van Mocean Offshore) waren de andere twee genomineerden.

Prins Friso

De ingenieursprijs is in 2015 vernoemd naar de overleden prins Friso. Hij was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. Sinds de instelling van de prijs zijn Friso’s moeder prinses Beatrix en weduwe prinses Mabel steeds bij de uitreiking geweest.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ir. Bas Reedijk is de winnaar van de zesde Prins Friso Ingenieursprijs en mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen! Met deze jaarlijkse prijs wil het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs @KIVINL excellente ingenieurs en hun werk een podium bieden en hun meerwaarde voor de maatschappij zichtbaar maken. Er zijn drie genomineerden die worden beoordeeld op hun expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap. De prijs draagt sinds 2015 de naam van Prins Friso die ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek was en lid van het KIVI. Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn bij de uitreiking aanwezig, spreken met de finalisten en bekijken hun innovaties. #KIVI #prinses #Princes #Beatrix #Mabel #prijsuitreiking #ingenieurs #Ingenieursprijs 📸Patrick van Katwijk

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Bron: ANP. Beeld: Hollandse Hoogte