boek prinses Amalia

Amalia vindt relatie ‘een privézaak’

De kroonprinses begrijpt dat ze een toekomstige relatie niet direct geheim kan houden. Dat hoeft ook niet, maar ze stelt wel dat een relatie in principe gewoon ‘privé’ is. Lees even wat ze erover vertelt in het boek van Claudia de Breij.

Claudia’s boek, ‘Amalia’, geeft enorm veel inkijkjes in Amalia’s keuzes en de manier waarop zij in het leven staat. Enkele opvallende (en openhartige!) feitjes die er gisteren over naar buiten kwamen, deelden we al in dit artikel. En een onderwerp waar de 2 vrouwen ook samen over praatten is dus relaties.

Amalia heeft zelfs al nagedacht over de grondwettelijk vereiste toestemming voor een huwelijk. “Als het de man is die me steunt, van wie ik houd, met wie ik mijn leven door wil brengen en het parlement geeft geen toestemming, nou, dan moeten we nog maar zien wat ik doe. Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land”, zegt zij heel eerlijk.

Ze begrijpt dat ze haar toekomstige partner niet ‘geheim’ kan houden, maar is wel van mening dat haar liefdesleven verder “een privézaak” is. Ze vertelt verder nog dat zij en haar zusjes niet openlijk op social media kunnen posten. Wel zijn er privé-accounts, op Instagram bijvoorbeeld. Ze vindt het enorm naar dat vriendinnen van haar geld is geboden om privé gedeelde kiekjes tóch openbaar te maken. “Dat soort gedoe leidt ertoe dat wij niks meer kunnen, alle foto’s van onze socials af moeten halen en ons nog meer bekeken voelen.”

Amalia

LEES OOK:

3 Nederlandse royals en hun bijzondere hobby’s

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Koninklijk Huis / RVD