Albert en Charlène naar Nederland

Prins Albert en prinses Charlène van Monaco komen op 3 juni naar Nederland. In Apeldoorn zijn zij bij de opening van een tentoonstelling over Alberts moeder, de actrice en prinses Grace Kelly. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn daarbij aanwezig. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag laten weten.

De tentoonstelling is op Paleis Het Loo. Daar zullen Albert en Charlène 's avonds met de koningin en koningin dineren. 's Ochtends ontmoet prins Albert premier Rutte en de voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer.

Prinses Grace (1929-1982) was als Grace Kelly geboren in de Amerikaanse stad Philadelphia. Zij had naam gemaakt als filmster toen zij in 1956 met prins Rainier III van Monaco trouwde. De prinses overleed op 14 september 1982, nadat zij achter het stuur van haar wagen een beroerte had gekregen en in een ravijn was gereden.

Tentoonstelling

Het publiek kan van 5 juni tot en met 26 oktober naar de tentoonstelling over de moeder van Albert. Daar zijn onder meer kledingstukken, accessoires, filmbeelden en foto's te zien.

Albert (56) is sinds 2005 vorst van het mondaine ministaatje aan de Côte d'Azur. Hij trouwde in 2011 met de Zuid-Afrikaanse oud-zwemster Charlene Wittstock (36).

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen