GTST-actrice Miryanna oppert financiële injectie van koning

Op Twitter plaatste actrice Miryanna van Reeden vandaag een bericht over de koning. Ze suggereerde daarin dat Willem-Alexander een mooi gebaar zou kunnen maken door de komende Koningsdag de maatschappij een financiële injectie te geven. Haar collega Halina Reijn liet weten dat ze het een goed idee vond.

Koningsdagcadeau

“Zou een mooi koningsdagcadeau (eentje die wij nou eens niet zelf betalen) van de koning niet een financiële injectie in de maatschappij van een van de rijkste koningshuizen ter wereld zijn?” oppert de GTST-actrice. “Zodat Woningsdag de angst wegneemt dat je je woning niet meer kunt betalen straks?”

Mooi gebaar

Zo’n gebaar zou de saamhorigheid in de samenleving ten goede komen, denkt van Reeden. “Ze betalen geen belasting. Ik vind het koningshuis geweldig, maar dat vond ik voor de crisis al ongehoord.”

Woningsdag

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is Koningsdag dit jaar veranderd in ‘Woningsdag’. De Oranjebond heeft een alternatief programma gepresenteerd met onder andere een online vrijmarkt en het Wilhelmus dat door het Concertgebouworkest zal worden gespeeld.

Lees ook:

Geen Koningsdag, maar Woningsdag. De Oranjebond heeft vandaag een alternatief programma voor Koningsdag gepresenteerd. De normale viering en de festiviteiten kunnen door het coronavirus niet doorgaan, maar dat betekent niet dat het geen speciale dag zal worden.

Brieven voor de koning met Koningsdag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen