Máxima Nieuw 1

4 opmerkelijke dingen uit het grote Máxima-interview

Heb je zelf gekeken gisteravond? Mocht je het (deels) gemist hebben, wij hebben een aantal hoogtepunten voor je verzameld. Openhartig, mooi en soms ook verrassend. Máxima en hét interview.

Matthijs van Nieuwkerk had de eer onze jarige koningin te mogen interviewen. Dat werd een bijzonder open en gedetailleerd gesprek. Het was ook meteen het best bekeken tv-programma van die dag. En wij hebben hieronder een paar van de opmerkelijkste onderwerpen en uitspraken voor je verzameld. Even fijn (na)lezen!

Máxima vertelde dat ze zich soms afvraagt of ze meer had kunnen doen voor haar zusje, Inés. Zij pleegde in 2019 zelfmoord, nadat ze al geruime tijd had gekampt met depressie. Toch verwijt ze zichzelf en haar familie niets. “We hebben met ons beste kunnen geprobeerd haar te begeleiden, maar de realiteit is dat je geen professional bent. Inés had ‘misschien’ beter geholpen moeten worden. “We hebben ons best gedaan, in die tijd wisten we niet beter.”

Over Alexia’s vertrek naar Wales, komende zomer, zei Máxima dat haar middelste dochter haar nieuwsgierigheid en de wil om nieuwe dingen te ontdekken van haar moeder heeft. Ze gaf verder aan dat Alexia misschien ook wel ‘wat meer vrijheid zoekt’. Dan zijn 2 jaren in Wales – want dat is vooralsnog de planning – een welkome afwisseling. Máxima vertelde dat ze ongelooflijk trots is op haar dochters. En het heel bijzonder vindt dat de 3 meiden, die in een periode van slechts 3,5 jaar tijd zijn geboren, zo verschillend en ‘eigen’ zijn.

Over het koningschap voor Amalia heeft Máxima geen enkele twijfel. Dat kan ze prima aan, denkt ze. Ze vermoedt dat Amalia als het zover is een hele eigen invulling aan haar job gaat geven. “Ze zal haar eigen manier vinden. Het leven van onze kinderen staat in de spotlights en dat brengt zijn uitdagingen, maar ook enorm veel leuke en mooie dingen. Je krijgt de kans om iets te betekenen voor anderen en de kans om iets te veranderen. Ik weet zeker dat ze haar manier zal vinden en passies zal ontwikkelen.”

En dan de Griekenland-vakantie. Afgelopen oktober kozen Máxima en Willem-Alexander ervoor om – met hun dochters – tóch naar een vakantiebestemming te vliegen. Terwijl het hele land te horen had gekregen dat dit sterk werd ontmoedigd en eigenlijk niet de bedoeling was. Het kwam ze op onbegrip en kritiek te staan. Dat is ook Máxima niet in de koude kleren gaan zitten. Ze zegt erover in het interview: “het doet pijn in mijn hart, het was niet solidair en een inschattingsfout”. Ze vertelt verder dat ze de polls en onderzoeken over hun populariteit niet nauwgezet volgt, maar wel graag meer nadruk wil leggen op al het werk dat de familie doet. En tenslotte zegt ze: “hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind”.

Interview Met Koningin Maxima

LEES OOK:

Deze creatie droeg Máxima in Carré

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen