×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweedse royals bij herdenkingsdienst prinses Lilian

  Zweedse royals bij herdenkingsdienst prinses Lilian

  De Zweedse koninklijke familie heeft zondag een herdenkingsdienst voor prinses Lilian bijgewoond. Koning Carl XVI Gustaf, koningin Silvia, kroonprinses Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip en prinses Madeleine waren aanwezig in de kerk in Stockholm, zo meldt The Royal Correspondent
  Lilian kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog een relatie met de Zweedse prins Bertil. Het stel kon echter niet trouwen, omdat Lilian niet van adel was en Bertil dan zijn plaats in de troonopvolging zou verliezen. Uiteindelijk trouwden ze pas in 1976 toen koning Carl XVI Gustaf alle belemmeringen ophief. Lilian werd toen prinses en hertogin en ging een rol spelen in het openbare leven.
  Prinses Lilian overleed in maart op 97-jarige leeftijd. De tante van koning Gustaf ligt op de koninklijke begraafplaats Haga bij Stockholm.

  9 september 2013 - 14:25