×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Woede over foto zieke prins Bernhard

  Stappen van de Rijksvoorlichtingsdienst?

  Woede over foto zieke prins Bernhard

  Vrienden van prins Bernhard hebben boos en verslagen gereageerd op het besluit van een website om een recente foto te plaatsen van prins Bernhard. Op de foto is de prins, die momenteel behandeld wordt vanwege lymfklier-kanker, te zien tijdens een wandeling met zijn echtgenote Annette.


  Vrienden van prins Bernhard hebben boos en verslagen gereageerd op het besluit van een website om een recente foto te plaatsen van prins Bernhard. Op de foto is de prins, die momenteel behandeld wordt vanwege lymfklier-kanker, te zien tijdens een wandeling met zijn echtgenote Annette. De website gaat daarmee duidelijk in tegen het verzoek van de koninklijke familie om de prins en zijn familie in deze moeilijke tijd rust en privacy te gunnen. Vrienden van de prins zijn daarnaast boos omdat de publicatie ervan kennelijk alleen maar bedoeld is om de nieuwsgierigheid van de bezoekers van de site te bedienen. 'Er is geen enkel belang om Bernhard nu stiekem te fotograferen. Hij en zijn gezin hebben het al moeilijk genoeg,' aldus een vriend van de prins. De RVD maakte enkele weken geleden bekend dat de ziekte (non-Hodgkin lymfoom) voorlopig het dagelijks functioneren van de Prins zal belemmeren. Het bericht zorgde voor grote verslagenheid binnen de koninklijke familie en bij de vrienden en relaties van Bernhard, die al jaren een zeer succesvol zakenman is. Of de RVD danwel de koninklijke familie stappen ondernemen tegen de website die de gewraakte foto is niet bekend. De RVD maakt dergelijke stappen zelden bekend om er niet extra aandacht te geven.

  2 oktober 2013 - 14:14