×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Weer heupoperatie koning Juan Carlos

  Geruchten abdicatie laaien opnieuw op in Spanje

  Weer heupoperatie koning Juan Carlos

  De Spaanse koning Juan Carlos wordt voor de derde keer in zijn leven geopereerd aan zijn heup. Dat maakte het Spaanse koninklijk huis vrijdag bekend.


  Door de operatie laaien de geruchten weer op dat de 75-jarige koning mogelijk binnenkort aftreedt. Het gaat namelijk al een tijdje niet goed met de gezondheid van de Spaanse vorst. Sinds 2010 heeft hij al 7 operaties achter de rug. Allebei zijn heupen zijn vervangen en afgelopen maart moest Juan Carlos nog geopereerd worden aan een hernia.

  Toch zou Juan Carlos zelf absoluut niet denken aan abdiceren. Hij heeft een opdracht voor het leven en bovendien is er nog veel werk te verzetten voor Spanje, aldus de opvatting van de in 1975 op de troon gekomen koning.

  Peiling

  Eerder dit jaar bleek uit een opiniepeiling dat de meerderheid van Spaanse bevolking graag ziet dat Juan Carlos plaats maakt voor zijn zoon kroonprins Felipe, die een betere reputatie heeft dan zijn vader.

  Het Spaanse koninklijk huis geeft later op de dag een persconferentie om meer duidelijkheid te geven over de operatie.

  20 september 2013 - 15:46